Desinfectie d.m.v. stoom zeer effectief, in 1,5 meter samenleving

Back to Nieuws

Desinfectie d.m.v. stoom zeer effectief, in 1,5 meter samenleving

Desinfectie doormiddel van stoom is ongelooflijk effectief om micro-organismen aan te pakken en een schone en onbesmette omgeving te creëren. Het is aangetoond dat desinfectiemachines in staat zijn om tot 99,99% van de ziektekiemen en bacteriën van een grote verscheidenheid aan oppervlakken te verwijderen, waardoor het ideaal is voor het desinfecteren van bijv. meubels op kantoor of in restaurants, toiletten en medische apparatuur. In onze huidige 1,5 meter samenleving met het op de loer liggen de Coronavirus, is hygiëne nog belangrijker geworden. In het artikel hieronder leest u meer informatie over desinfectie doormiddel van stoom.

  1. Stoomreiniging is serieus effectief
    Van de afdelingen tot de operatiekamers, stoomreiniging is een ongelooflijk effectieve methode om micro-organismen aan te pakken en schone, onbesmette omgevingen te creëren. Het is aangetoond dat stoomreinigers in staat zijn om tot 99,99% van de ziektekiemen en bacteriën van een grote verscheidenheid aan oppervlakken te verwijderen, waardoor het ideaal is voor het desinfecteren van kamers en medische apparatuur. In een recent gepubliceerde studie die was gericht op het onderzoeken van het effect van infectiebeheersing op neonatale intensive care-afdelingen (een van de meest gevoelige delen van een ziekenhuis), bleek dat stoomreiniging een significant lager infectiepercentage opleverde.
  2. Stoomreiniging helpt bij de bestrijding van antimicrobiële resistentie
    HCAI’s vormen een enorme uitdaging voor het reinigen van de gezondheidszorg, maar er is een reëel gevaar dat ziekenhuizen, door ze aan te pakken, een veel gevaarlijkere situatie voor hun patiënten creëren. Antimicrobiële resistentie (AMR) vormt een groeiende bedreiging voor de gezondheidszorg en wordt het vaakst gezien als resistentie tegen anders levensreddende behandelingen zoals antibiotica.
    Om de omvang van dit potentiële risico te begrijpen, heeft de Britse regering geschat dat AMR verantwoordelijk zal zijn voor 10 miljoen sterfgevallen per jaar – meer dan kanker en diabetes samen. Een probleem dat hiermee wordt veroorzaakt, heeft te maken met het mogelijke overmatig gebruik van antibiotica, maar er is ook het feit dat de micro-organismen resistent zijn geworden tegen de antimicrobiële elementen in reinigingsmiddelen. Dus bij het steriliseren van een omgeving vandaag, kunnen schoonmaakteams in de gezondheidszorg een groter probleem voor morgen creëren.
    Hier biedt stoomreiniging de ideale oplossing. Stoomreinigers gebruiken alleen verwarmd water en zijn effectief in het afbreken van micro-organismen en het voorkomen van replicatie – en dit alles zonder het groeiende probleem van AMR te vergroten. Op deze manier levert stoomreiniging positieve resultaten op voor patiënten, nu en in de toekomst.
  3. Stoomreiniging is duurzamer en milieuvriendelijker
    Er is meer dan één reden waarom het gebruik van water bij stoomreiniging ideaal is voor ziekenhuisomgevingen. Naast het verminderen van de impact van AMR op de resultaten van patiënten, biedt het een veel duurzamere reinigingsoplossing voor de gezondheidszorg dan methoden die afhankelijk zijn van verschillende chemicaliën om resultaten te behalen.
    Stoomreiniging is niet alleen een snelle, gemakkelijke en effectieve manier om apparatuur en oppervlakken te steriliseren; het is ook enorm milieuvriendelijk. Het enige dat hij nodig heeft, is stroom voor de stofzuiger en water voor de stoom – en hij veroorzaakt heel weinig afval. Het is efficiënt, veilig en de ideale oplossing voor het reinigen van de gezondheidszorg voor ziekenhuizen en organisaties die zich willen aanpassen aan de circulaire economie of willen streven naar zero-waste-activiteiten.
Bron: Interclean
Back to Nieuws